Buddha Bowl kempingkörülmények között

Minden, ami egészséges, egy tálban

Azt hinné az ember, hogy egy autóban élve, egy kis gázrezsóval és szűk pénztárcával nem lehet igazán szemgyönyörködtető, különleges ételeket összehozni.

mix05.jpg

Pedig dehogynem.

Ezt a buddha tálat egy Új-Zélandi parkban készítettük, erről az ételről pedig azt kell tudni, hogy valójában egy összefoglalónév, és nagyon tágan értelmezhető. Csupa-csupa egészséges dolog egy tálban szépen tálalva, de azért leginkább zöldségekről van szó, grillezett vagy nyers formában, ezt megspékelheted egy kis hummusszal de nyugodtan elférhet a táladban egy kis bulgur, tészta vagy gyümölcs is.

Tehát letáboroztunk ezen a szép napon a játszótér mellett egy jókora asztalhoz, előkaptuk a hordozható rezsónkat, én pucoltam a krumplit, addig Dani szeletelte a répát, lepirítottunk egy kis hagymát, megsütöttük a répát, a curry fűszeres krumplit, kicsit odakaptunk a csicseriborsó alá is (konzerves volt), a végén pedig sütöttünk egy-egy tükörtojást, az ugyanis minden ételt feldob. Frissen felkockáztunk hozzá egy kis kígyóuborkát, illetve az étel egyik fénypontja is odakerült a tányérra, méghozzá az avokádó, ami akkor éppen szezonját élte (ez a kép még januárban készült, ami itt Új-Zéladon a nyár közepe, és ilyenkor nagyon olcsó és nagyon finom az avokádó itt). A tetejére szórtunk egy kis borsot, meglocsoltuk Sriracha-szósszal, és tádám, kész a csodálatos Buddha Bowl.

Nem mondom, hogy 5 perc alatt összedobtuk, de nem tartott azért sokáig, és nem is igényelt spéci séf tudást, az ízkavalkád viszont, ami létrejött, leírhatatlan. Plusz egy pont, amiért eszünkbe jutott a curry a krumpli ízesítésénél.

Legközelebb megmutatom, milyen egy átlagos reggelink itt az északi szigeten. Új-Zélandi utazásunkról, élményeinkről a Kiwiszlek magammal című blogunkon számolunk be, látogassátok meg, ha érdekel titeket ez a csodás, távoli ország.