Életmódváltás a köbön

Eszti vagyok

Ropogós rebarbarás pite kerti partikra

Újabb receptet hoztam nektek!

Én még életemben nem dolgoztam rebarbarával, úgyhogy sokáig keresgéltem, mit érdemes csinálni belőle, és nekem végül egy nagyon egészséges, vegán pite tetszett meg. Barátnőmék házavató bulit szerveztek, megemlítette, hogy tetszene neki, ha vinnék sütit, így hát a hétvégén el is készült a süti.kek52412_1.JPG

Hozzávalók:

  • 4-5 szár rebarbara

A ropogós alaphoz:

  • 170 g kókuszliszt
  • 125 g zabpehely
  • 90 g mogyoróolaj
  • 100 ml juharszirup
  • Csipet só
  • 1 teáskanál fahéj

A krémhez:

  • 1 konzerv kókusztej (én egy olyan receptből indultam ki, ami sokkal kevesebbet írt, ezért én még utólag öntögettem rá, amikor úgy láttam, hogy száraz lesz, szóval nektek ajánlom, hogy ennyivel csináljatok)
  • 4 evőkanál juharszirup
  • 4 evőkanál növényi zsiradék (én laktózmentes margarint használtam)
  • 2 teáskanál kukorica keményítő
  • Fél evőkanál vaníliakivonat

Az elkészítése nagyon egyszerű. A rebarbarát alaposan megmossuk, majd feldaraboljuk nagyjából egyenlő rombuszokra. A ropogós alaphoz egyszerűen keverjük el először a száraz hozzávalókat, majd keverjük hozzá (akár géppel) a nedveseket. Ez nem áll majd össze egy egynemű tésztává, hanem kicsit szétesős, porladós lesz. Ezt kell jól belenyomkodni a piteformába olyan fél centis vastagságúra.

Utána nekiállhatunk a krémnek, egy kis lábosba öntjük a hozzávalókat, felforraljuk, aztán kimérjük külön egy kis pohárba a keményítőt, ahhoz hozzárakunk egy kicsit a lábosból kivett léből, elkeverjük  és hozzáöntjük ezt a masszát a lábosban levőhöz. Ezzel elkerüljük a csomósodást. Takarék lángon ezt addig kevergetjük, amíg be nem sűrűsödik egy picit. Híg puding állagot kell kapnunk, ez még a sütőben tovább fog sűrűsödni, emiatt ne aggódjunk! És most elő is melegíthetjük a sütőt olyan 170 fokra.

A kész krémet rácsorgatjuk a ropogós alapra, és megpróbáljuk szépen elrendezni rajta a rebarbarát. Én eredetileg virág formát szerettem volna létrehozni, de nekem nem sikerült, mivel nagyon különböző vastagságú rebarbarákat vettem. De számos érdekes mintát ki lehet hozni belőle. Vagy ha nincs kedvetek művészkedni, akkor csak szórjátok szét rajta. Én a kilógó rebarbarák tetejét meglocsoltam még egy nagyon pici mogyoróolajjal, hogy ne égjenek meg. És már mehet is be a sütőbe 20-30 percre. A színéből fogjátok látni, mikor van kész.

kek52414.JPG

A kerti partin én nagy sikert arattam vele, nagy örömömre az egész elfogyott seperc alatt. A rebarbara egy kissé savanykás, ezért nagyon jól összeillik az édes kókuszos-vaníliás krémmel. A ropogós alap pedig sajnos annyira isteni volt, hogy bármikor elropogtatnám már magában is nasiként. 

Ti milyen rebarbarás süteményt, vagy akár másmilyen fogást próbáltatok eddig?

2018\05\01 Esztivagyok 2 komment

51 NAP - csak ennyit fogytam?

Első tapasztalatok és gondolatok az egészséges életmóddal kapcsolatban

A kalóriabázis szerint 51 nappal ezelőtt kezdtem a kalóriaszámlálást. Ezzel egyidőben kezdtem el tudatosabban, egészségesebben táplálkozni, odafigyelni arra, hogy minőségi és friss anyagokból főzzek, és ne pedig kész, csomagolt dolgokat fogyasszak. Ezen kívül egy barátnőmmel heti kétszer sportolunk, ha összejön: szerdánként Lukács Cintihez járunk Zumbázni, ami egy latin táncokra épülő fitness irányzat, teljesen feltölt és felpörget, minden alkalommal boldogan jövünk el az óráról, pedig rendesen leizzadunk rajta. Csütörtökön pedig ugyanott Strong by Zumbára járunk, ami egy saját testsúlyos gyakorlatokra építő, magas intenzitású interval edzés, tempo tréning. Na ez már igazán kemény edzés, kell hozzá állóképesség és izomzat is rendesen, nekem ezek még annyira nincsenek meg, bizonyos gyakorlatokat csak nagyon nehezen, vöröslő fejjel tudok elvégezni, és az óra végére mindig kikészülök, de már ézem, hogy hétről-hétre fejlődök, és egyre többet bírok. Azért már nagyon várom azt az órát, amikor megcsinálom életem első tökéletes fekvőtámaszát. Itt egy kis ízelítő a Strongból:

Igyekszem tehát az egészséges táplálkozás és a kalóriaszámlálás mellett mozogni is, még annyira nem látom az eredményét magamon, de ennek több oka is van, és én ezeket értem is, szóval nem panaszkodni szeretnék. Az egyik oka, hogy sajnos elég gyakran csúszik meg az étrendbe egy kis csalás. Voltunk ugyanis szülinapi bulikon, házavató grillpartyn, esküvőn, társasozós esten is mostanában, és ilyen alkalmakkor nagyon nehéz visszafogni magunkat mind étel, mind alkohol szintjén. Nem azt mondom, hogy részegre isszuk magunkat, de egy-két fröccs nagyon jól tud esni ilyenkor, és az meg tudja dobni a napi bevitelt. Másrészt nem hordozom magammal a kis konyhai mérlegemet, így sokszor csak tippelni tudom, miből mennyit fogyasztottam, vagy rosszabb esetben már tippelni se próbálom, hanem eszem mindenből, ami megtetszik, egy keveset, vagy kicsit többet. :)

A másik oka a lassú fogyásnak, hogy igazából így is terveztem el. Nem sanyargatom magam, hanem beállítok magamnak egy olyan napi kalóriamennyiséget, ami teljesíthető, mellette mozgok is, és akkor hetente fél kilót fogok fogyni. 51 nap az kicsit több mint 7 hét, tehát már majdnem 4 kg-ot kellett volna fogynom. Ehhez képest nekem 2,5 kg-ot sikerült leadnom ennyi idő alatt. Ami egyáltalán nem rossz! Sőt, elképzelhető, hogy az elmúlt hónapban a Zumba Strongon sikerült aprócska izmokat is építenem, amiről pedig köztudott, hogy nehezebb, mint a zsír, szóval nem aggódok, lesz még több is a leadott kilók száma, ha nem adom fel ezt az életmódot (nem fogom!). Amit viszont bánok, hogy nem mértem meg magamat centikben, amikor elkezdtem ezt az egészet. Pedig a derék, csípő, comb, kar átmérők sokkal fontosabbak, mint a kilók, szóval ma le is mérem ezeket!

Ténylegesen azt tapasztalom az étkezéssel kapcsolatban, amiket olvastam is róla, hogy ha sok zöldséget, gyümölcsöt eszem, akkor egészségesebbnek, frissebbnek érzem magam, a sok főzőcskézéstől pedig még egyfajta büszkeség és elégedettség is társul ehhez. Bizony, ezt a fantasztikus pho levest én magam főztem!

My first Pho Soup! � 

Eszter Kemény (@eszti_vagyok) által megosztott bejegyzés,

Naná, meg tudom sütni magam is a húsvéti kalácsot! Mennyivel finomabb az epres csokis babtortám, mint a cukrászdából hozott csokitorta! De az apróságok is nagyon jól tudnak elsülni, egyik nap például újrahasznosítottam pár megmaradt pogácsát, készítettem hozzá tonhalkrémet, vágtam rá egy kis kígyóuborkát és kaliforniai paprikát, majd Sushitól is áldást kaptam rá, és be is faltuk sorozatnézés közben Danival. (Most éppen a Trust című sorozatot nézzük Donald Sutherland főszereplésével, Danny Boyle rendezésében, eddig eléggé jó).

img_20180426_151707.jpg

Szóval ez egyértelműen pozitív tapasztalat. Viszont! Hogy ez mennyi időt tud elvinni az életünkből... Nekem most viszonylag könnyű dolgom volt, mert az elmúlt két hónapban itthonról dolgoztam projekt alapú munkákon, ezért volt időm mellette elmenni bevásárolni, akár a piacra is, és főzőcskézni. De két hét múlva indul egy filmforgatás, amin napi 12 órákat fogok dolgozni, és akkor erre semmi időm nem lesz. 

img_20180425_170146.jpg

Addig is igyekszem még sok finomat összedobni itthon Sushi kiskutyám felügyeletével (a képen a saját festésű bögrémben tálalt natur joghurt, házi granola és kiwi látható). Ha van valami jó tippetek még a fogyókúrával, mozgással kapcsolatban, vagy elmesélnétek a saját tapasztalataitokat, írjatok!

Melanzane di mozzarella - avagy vega rakott padlizsán

Ahogy én készítem

A padlizsánt minden formájában szeretem, teljesen odáig vagyok érte, és mindig csodálkozom, amikor valaki azt mondja, hogy neki kesernyés, vagy hogy nincs íze. Azt gondolom, hogy ha rántva vagy padlizsánkrémként nem is jött be nekik, ezt a réteges padlizsános, paradicsomos, sajtos ételt imádni fogják.

img_20180410_172007.jpg

Hozzávalók:

  • 2 közepes padlizsán
  • 1 evőkanál olivaolaj
  • 2 csomag mozzarella (250 g)
  • 50 g parenyica sajt (az olasz receptek szerint parmezán, de nekem akkor éppen eredeti szlovák füstölt parenyicám volt itthon, és valami fantasztikusan jót tett az ételnek ez a füstös íz)
  • 1 konzerv hámozott paradicsom (lehet friss paradicsomból is, de én inkább majd nyáron fogom abból)
  • 2 dl paradicsomlé (vagy paradicsompüré, vízzel felhigítva)
  • 1 db vöröshagyma
  • bazsalikom ízlés szerint
  • kakukkfű ízlés szerint
  • só ízlés szerint
  • bors ízlés szerint

img_20180410_160055.jpg

Elkészítés:

A padlizsánokat megmossuk, és hosszában vékony szeletekre vágjuk. Egy szűrőbe rakunk egy réteget, megsózzuk, rárakjuk a következő réteget, és így tovább. A végén rárakunk egy fedőt, meg egy kis súlyt, és várunk fél órát, amíg a só kihozza a zöldségből a nedvességet, és kicsöpög belőle. Ezután sütőben 180 fokon sütjük 10 percig. Lehet sütőpapíron, vagy simán a rácson, nagyon kevés olivaolajjal meglocsolva. Érdekesség, hogy az olaszok ezeket a vékony szelet padlizsánokat olajban sütik ki, hogy még kevésbé szívja meg magát később nedvességgel. Én szerettem volna itt egy kis kalóriatöblettől megszabadulni, ezért választottam a sütőben sütést.

Amíg a sütőben sülöget, addig felvágjuk apróra a vöröshagymát, és a feldarabolt paradicsommal összefőzzük. Teszünk hozzá bazsalikomot, kakukkfüvet, borsot és sót. Közben kivesszük a sütőből a padlizsán szeleteket, és kezdődhet is a rétegzés. Egy tepsibe, vagy jénai edénybe lerakunk egy réteg padlizsánt, jöhet rá a paradicsomos szósz, erre szétcsípkedjük az egyik mozzarellát, és ráreszeljük a másik sajtunk felét. Megismételjük ezt a folyamatot. Nálam a 30x20-as tepsibe két réteg jött ki ebből, de ha kisebb edényben készítjük, akkor magasabbra is lehet csinálni.

img_20180410_160041.jpgHa kész ez a gyönyörűség, és a kutya is megcsodálta, akkor mehet be 170 fokra előmelegített sütőbe, és fél órán át süthetjük hőlégkeveréses fokozaton, ha van ilyenünk.

Amikor már az egész lakásban csodás illatok terjengenek, és a sajt is elég pirultnak tűnik, kivesszük a sütőből, és az olaszok nagyon szigorú és gonosz szabálya szerint legalább fél órát várunk. Ezt az ételt ugyanis nem ajánlott forrón fogyasztani. Sőt, azt is hallottam már, hogy szinte langyosan a legjobb. Ezt azért mi nem tudtuk megvárni, de fél óra után már annyira csorgott a nyálam, hogy majdnem elfelejtettem lefotózni a kész tepsit, így a fotón látszik is, ahogy elkezdtem felvágni. :)

img_20180410_171717.jpg

Nekem nagy kedvencem lett ez az étel, biztos, hogy megsütöm még többször is, különböző sajtokkal. Ráadásul egy jó hatalmas adagban (450 g-ot megettem ebédre, mert repetáztam is) nagyjából 420 kcal van, ami ennyi sajtot elnézve, eléggé jó érték.

Nektek mi a kedvenc padlizsános ételetek? 

Ha tetszett ez a recept, vagy kipróbáltátok, írjatok, küldjetek képeket! 

RECEPTVIDEÓ! - Babos csokis brownie

Liszt- és zsiradékmentes recept

Új projektbe kezdek, receptvideókat fogok készíteni nektek. Egyelőre kipróbáltam itthon, profi világítás és eszközök nélkül, mobillal felvéve. Nézzétek el nekem így az első videónál ezeket, később majd, ha sikerült, bevonok pár profit, és akkor szuper videókat készítünk nektek!

Babos csokis brownie. Sokaknak az lehet az első reakciója, mint nekem volt: fúj, azt meg hogy? Hát úgy, hogy a leturmixolt főtt bab szinte semleges ízű. Helyettesíti viszont a lisztet és a zsiradékot is a süteményben. Hát nem fantasztikus? Higgyétek el nekem, hogy ennek a süteménynek a masszáját iszonyat gyorsan össze lehet állítani, és valami fantasztikus lesz az íze, miután megsült. Most, ahogy írok róla, csorog a nyálam.

Hozzávalók:

  • 1 konzerv vörösbab
  • 1 banán
  • 3 púpos evőkanál cukrozatlan kakaópor
  • 1 evőkanál vaníliás cukor (szívem szerint vaníliarudat vagy vaníliaaromát használtam volna, de egyik sem volt itthon, ha tudjátok, ti cseréljétek le, és akkor nem kell használnotok egyáltalán cukrot)
  • 3 tojás
  • 1 teáskanál sütőpor
  • 1 teáskanál szódabikarbóna
  • 1 evőkanál juharszirup
  • 50 gramm pisztáciás étcsokoládé (bármilyen csokit használhattok, nekem most ez volt itthon, és isteni lett vele)

A hozzávalókat összekeverjük, kivajazott, kilisztezett sütőformába vagy tepsibe öntjük, és kb. 180 fokon 30-35 percen keresztül, tűpróbáig sütjük. Hőlégkeveréssel elég lehet a 170 fok is.

Díszítéshez:

  • 1 marék blansírozott mandula
  • 300 gramm eper
  • 30 gramm olvasztott étcsokoládé

img_20180327_165924.jpg

A jó hír az, hogy ez a süti nem csak fantasztikusan isteni, hanem viszonylag alacsony a kalóriatartalma. Egy szelet natúr sütiben (tehát a díszítő eper és csoki nélkül, így kb 70 gramm) 97 kcal van.

Ha tetszett a videó, vagy ha ti is elkészítettétek a sütit, írjátok meg! És azt is, hogy ízlett!

img_20180327_164730_1.jpg

Köszönöm a "Mérlegelj! Fogyókúra ínyenceknek" blognak az ötletet, ugyanis ebből a posztból merítettem ihletet, néztem utána még sok hasonló receptnek a neten, és állítottam össze a sajátomat.

Koktéloznál egy jót Budán?

Meglátogattuk a Karolin Cafe-t!

Ez nem éppen a legegészségesebb és legfogyókúrásabb blogbejegyzésem lesz, de annál színesebb és finomabb. A barátnőimtől még január végén kaptam születésnapomra egy kupont: KORLÁTLAN KOKTÉLFOGYASZTÁS KÉT ÓRÁN ÁT KÉT FŐRE A KAROLIN CAFE-BAN.

Bár nagyon örültem neki, kissé megfeledkeztem róla, és mivel ma járt volna le, tegnap gyorsan beugrottunk koktélozni K. barátnőmmel.

img_20180403_165430.jpg

Nem akarok pontos számokat mondani, hogy hány koktélt is fogyasztottunk pontosan, azt biztosan tudom, hogy az első koktélom annyira gyümölcsös és frissítő volt, hogy nagyon gyorsan megittam, és már mentem is a következőért. Utána azért picit belassítottam. 

img_20180403_172553.jpg

Én régebben nagy koktélozós voltam, sőt otthon is szerettem összerakni a barátaimnak szép, színes, csíkos, díszes koktélokat. Annak örültem ezen a helyen, hogy egészen új fajta, meglepő koktélok is voltak, nem csak az alap, mindenki által ismertek. Úgyhogy ilyen tipikusokat nem is ittunk, a különlegeseket próbálgattuk.

img_20180403_175204.jpg

K-tól kaptam egy nyuszicsokit is, és vettünk egy kis nachost sajtszósszal, így nem kellett aggódni, hogy megárt az alkohol. Egyébként (spoiler) nem is ártott meg, de azért a vége felé már nagyon nevetgélősek lettünk.

img_20180403_170300.jpg

Micsoda színek! Mázlink volt, hogy nem késő este mentünk, és hogy szuper időnk volt, ezért kiültünk a teraszra, és ott beszélgettünk a koktélok mellett. Szerencsénkre nem volt zsúfolt a hely, ezért a mixernek maradt elég ideje ránk, így minden koktélunk tökéletesen szép és isteni finom volt. Szóval ha koktél, akkor én merem ajánlani a Karolin Cafe-t.

img_20180403_172557.jpg

Életem első húsvéti kalácsa!

Ami szuperül sikerült.

Nem tudom, mióta divat húsvétkor sós kalácsot enni, én egész gyerekkoromban kenyérrel ettem a sonkát. De most nagyon megtetszett ez az ötlet, kenyeret meg úgysem eszem már egy ideje, úgy gondoltam, készítek hát egy saját kalácsot. Nagyon reform, nagyon fogyókúrás recepttel nem mertem próbálkozni, eddig az a tapasztalatom, hogy azt én házilag nem tudom olyan finomra csinálni. De azért átnéztem rengeteg receptet, és kicsit a saját ízlésemre alakítottam a dolgokat.

img_20180401_151215.jpg

  • 50 g teljes kiőrlésű liszt
  • 50 g kukorica liszt
  • 200 g finomliszt
  • 2 csomag porélesztő
  • 1,5 dl tej
  • 7 g só
  • 1 ek cukor
  • 3 dkg margarin
  • 1 ek napraforgó olaj
  • 1 db tojássárgája (plusz egy a kenéshez)

A tej felét meglangyosítjuk, belerakjuk a cukrot és a porélesztőt, hagyjuk felfutni. Közben keverőtálba kimérjük a liszteket, hozzáadjuk a tojássárgáját,  a maradék tejet, a szobahőmérsékletű margarint, az olajat és a sót, és végül a felfutott élesztőt. Itt a profibbak választhatják a dagasztógépet, én saját kezűleg gyúrtam, dagasztottam addig, amíg már majdnem leszakadt a karom.

Ezután egy órát kelesztjük langyos helyen. Addig kikenjük margarinnal a formát, ami lehet őzgerinc forma vagy egy sima tepsi is akár. A megkelt tésztát annyi részre osztjuk, amilyen fonást szeretnénk alkalmazni. Én életemben először kipróbáltam a négyes fonást, amihez a tésztát négy egyenlő részre osztjuk, hosszú rudakat formázunk belőlük, azokat összefonjuk. Ezután a tepsibe helyezzük, megkenjük a tojás sárgájával, és még hagyjuk kelni egy fél órát. Hőlégkeveréses sütőben 170 fokon, alul-felül sütéssel 180 fokon fél óra alatt aranybarnára sütjük.

img_20180401_155542.jpg

Nagyon szép fényesre, és elég ízletesre sikerült, de azért így az első sütésemet nem mondanám tökéletesnek. Kétszer ekkorára is megnőhetett volna. Talán a porélesztő az oka, de nem hiszem. A barátom nem panaszkodott, én meg arra a sonkára nem, amit ő főzött. Elővettünk mindent, ami egy jó húsvéti menühöz kell: újhagymát, retket, paprikát, főztem pár tojást, és összekevertem az erős tormát light majonézzel, aztán leültünk, és falatoztunk egy hatalmasat és istenit. Hát ha eddig nem is voltam egy nagy húsvét-rajongó, most azt hiszem, megtértem.

img_20180401_160437.jpg

img_20180401_161250.jpg

Cukor- és zsíradékmentes epres joghurtos sütemény

A sonkafőzést, kalácssütés még csak ma fogom elkezdeni, tegnap viszont megint összejöttünk a barátokkal, és nekik sütöttem egy kis lightos sütit. Egyébként nagyon szuper volt, mert a volt gimis csapatból, akikkel tartjuk a kapcsolatot, most majdnem mindenki ott volt párostul, és tizenegyen voltunk. Bár az egyik barátnőm nutellás kalácsot sütött, ami fantasztikusan sikerült, azért az én sütimre is azt mondták, hogy finom lett.

img_20180331_225946_1.jpg

Nagyon szeretem a poharas joghurtos sütirecepteket, úgyhogy kicsit azokat alakítottam át saját ízlésemre. És mióta rájöttem, hogy az aprítóval tésztát is lehet keverni, azóta mindent abban csinálok. Úgyhogy ez is egy nagyon könnyű recept lett így.

Összetevők:

  • 1 db banán
  • 2 db tojás
  • 90 g teljeskiőrlésű liszt
  • 30 g zabpehely
  • 125 g natur joghurt
  • 100 g zsírszegény túró
  • 3 evőkanál juharszirup 
  • 1,5 teáskanál sütőpor
  • 1 teáskanál szódabikarbóna
  • 1 teáskanál vanília aroma
  • 1 kávéskanál fahéj
  • 150 g eper, vagy amilyen gyümölcs éppen van otthon

Elkészítés: A banánt villával összenyomkodjuk, blenderrel, vagy fakanállal jól összekeverjük a tojásokkal, a joghurttal, túróval, vanília aromával és a juharsziruppal. A száraz alapanyagokat egy külön edényben jól összekeverjük (a liszt és a sütőpor jó, ha együtt pihengél egy picit), aztán folyamatos adagolással hozzáadjuk a masszához. A végén belekeverjük a feldarabolt epret, és kivajazott, kilisztezett formába öntjük. (én a tipikus kör alakú tortaformát használtam) Előmelegített sütőben 170 fokon hőlégkeverésen sütjük tűpróbáig. Alul-felül sütéssel mehet 180 fokon is.

img_20180331_230009.jpg

Egy normális szelet 70 gramm körül van (a képen én direkt vékonyakat vágtam, mert sokan voltunk, és már mindenki belakott a nutellás kalácsból), és ennek a kalóriatartalma nagyjából 80 kcal körül van, ami tök alacsony ahhoz képest, hogy mennyire laktató. Ha valaki elkészíti otthon, küldjön róla képet!

img_20180331_225950.jpg

A kutyám lopná a reggelim!

Tegnap megint bűnös estét tartottunk. Sütöttem egy kis pizzás csigát leveles tésztából, rendeltünk sushit, borozgattunk, beszélgetős estet tartottunk a baráti körrel. Úgyhogy ma reggel valami nagyon könnyű reggelire vágytam. Összekevertem egy kis krémtúrót natur joghurttal, raktam rá egy kis gyümölcsöt, és gyönyörködtem benne egy sort, amikor is megérkezett Sushi.

img_20180331_112244.jpg

Szörnyű ez a kutya. Teljesen be van indulva a gyümölcsökre. És a joghurtra is. Jobban rajong ezekért, mint egy falatka sajtért. Én ezen a mai napig nem tudok kiigazodni. Szőlőt nem szabad adni a kutyának (bár, ha jól emlékszem, csak nagy mennyiségben okoz gondolt), úgyhogy azt mellőztem, de az eperből és a banánból azért kapott pár falatot. Nagyon hálás is volt. A joghurtos dobozt pedig mindig kinyalogatja a kis hülye. Egyébként ez a reggelim, ami 80g zsírszegény krémtúróból, 50g natur joghurtból, és a gyümölcsökből állt, 189 kcal volt, ami nagyon kevés. Ehhez képest teljesen jól laktam vele, és fantasztikusan finom volt.

img_20180331_112107.jpg

Ma este is barátokkal találkozunk, fogok sütni egy diabetikus joghurtos gyümölcsös sütit, már alig várom. Addig is próbálom vágni a receptvideót, amivel készülök. Ez lesz az első, és nagyon izgulok, mert eléggé amatőr felszereléssel vettük fel. Viszont baromi szép sütit sütöttem. Szóval hamarosan debütál az első receptvideóóó.

Számolom a napokat húsvétig!

Úgy volt, hogy elutazunk Erdélybe, és ott autózgatunk a legszebb helyek között, megnézzük a Gyilkos tavat, a Békás szorost, és a többi, de végül úgy alakult hogy a baráti körből többek nem érnek rá, annyi a meló. Nem úgy, mint nekem. Így hát mégis csak itthon maradunk húsvétkor, szóval lehet majd sonkát és tojást főzni, rengeteg újhagymát, retket és tormát enni. Már alig várom. És még az is lehet, hogy sütök egy kalácsot. Nagy kihívás lesz, mert még soha nem készítettem eddig se sós, se édes kalácsot.

img_20180326_202928.jpg

Addig is számolom a napokat (meg a kalóriákat), és rossz gyerek módjára játszom az étellel. Titokban pedig életem első recept videóját készítem. Ha ügyes vagyok, napokon belül meg is osztom veletek!

img_20180326_202816.jpg

Egy kutyabarát cukrászda - Édesem

Ma éppen azon gondolkodtam, hogy rántottát készítsek-e vagy palacsintát, vagy zabkását, amikor a barátom közölte, hogy márpedig ő szeretne az Édesemben reggelizni. Felkerekedtünk hát, és Sushival együtt elmentünk a tőlünk ötpercnyi sétára található aprócska cukrászdába.
img_20180325_114610.jpg

Már másodszor jártunk az Édesemben, és egyszer sem kellett csalódnunk. Ezen a helyen minden nap más és más süteményeket találhattok, de ami állandó és biztos, az az, hogy minden friss és finom. Én különösen azt szeretem, hogy nem az agyonismételt tipikus cukrászdás tortákkal van tele az aprócska hely, hanem új ötletekből kifinomult stílussal készített finomságokkal.

img_20180325_114552.jpg

Én a tejeskávém mellé egy cseresznyés-mandulás tartot választottam, aminek már-már marcipános beütése volt, egyszerre volt fanyar, édes és krémes. A barátom pedig egy körtés-marcipános rétest és egy sósmogyorós csokis cookie-t evett. A rétest nem kóstoltam, de a kekszben nagyon tetszett, hogy egész mogyoró szemek voltak benne.

img_20180325_115351.jpg

Bár a tányér azt sugallta, hogy kéne még valamit ennünk, de mi ennyivel már teljesen jól laktunk. Sushi örült volna, ha valami lehullik az asztalról, de ő már csak otthon kapott reggelit. :) Nagyon örömteli az is, hogy a közelünkben, a II. kerületben egyre több kutyabarát helyet találunk. Visszatérő vendégei leszünk a helynek.